Logo

Kalve-blanquette - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalve-blanquette - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Endnu en fransk klassiker. Ordet »blanquette« kommer fra »blanc«, altså hvid. Der anvendes altid hvidt/lyst kød, og det serveres med en hvid sauce.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 2 t. 10 min. Krævende. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
1,4 kg skært kalvekød, fx bov eller skulder
1 gulerod, delt på langs
1 lille løg, i kvarte
1 stilk bladselleri, delt på langs
bouquet garni (se opskrift)
1 tsk salt
10-12 peberkorn
150 g perleløg
250 g champignon, i skiver
1 tsk citronskal
55 g smør
30 g hvedemel
3 dl piskefløde

 
* Tilberedning
1. Skær evt. overskydende fedt fra kalvekødet og skær det i 3 cm tern.
Læg kødet i en stor ovnfast gryde sammen med gulerod, selleri, bouquet garni, salt og hele peberkorn.
Dæk med ca. 5 dl koldt vand og bring gryden i kog.
Skum overfladen for evt. urenheder.
Derpå skrues der ned for blusset, og retten simrer i 1½ time, til kødet er meget mørt.
Skum overfladen med jævne mellemrum.
Det kan blive nødvendigt at tilsætte lidt kogende vand, hvis kødet er ved at koge tørt.

 
2. Perleløgene koges i 10 min i en gryde vand med salt.
Lad dem dryppe af og stil dem til side.
Champignon koges i 2-3 spsk saltet vand med citronsaft og knap halvdelen af smørret.
Lad dem dryppe af og stil dem til side.

 
3. Efter 1½ times kogetid, mærkes der efter med en gaffel, om kødet er godt mørt.
Kødet skal næsten falde fra hinanden.
Tag kødet op af gryden og hæld kogevandet gennem en si.
Fjern grønsager og krydderier og hæld kogevandet tilbage i gryden.
Denne bouillon koges nu kraftigt ind i ca. 30 min.
Skum igen overfladen for fedt og urenheder. Lad bouillonen køle let af.

 
Smelt resten af smørret i en stor gryde.
Tilsæt derpå melet og rør rundt i ca. 1 min.
Når opbagningen er gylden, tilsættes bouillonen under stadig omrøring.
Når saucen har opnået en passende konsistens, tilsættes fløden.
Smag til med salt og peber.

 
4. Perleløg, kalvekød og champignon røres i saucen.
Lad retten simre i 5 min. Serveres i et dybt serveringsfad.

 
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her