Lad dig ikke
overraske af den store mængde kogte æg i saucen. De er nødvendige for at få den
rette konsistens. Her er en virkelig lækker ret med kalv, det er altid
godt!
Tid: 2 timer, heraf
1½ times kogetid + 20 min hviletid for kødet.
Retten er
fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kalvebov uden
ben
vand
1½ tsk salt pr.
liter vand
5-6 hvide peberkorn
5-6 hel allehånde
1 lille løg
1 gulerod
et par
persillekviste
2 laurbærblade
SAUCE:
6 æg
2 tsk lys fransk
sennep
1 spsk hvidvinseddike
2 dl olie
2 spsk hakket
persille
1 spsk hakket estragon
2-3 spsk kapers
½ dl hakkede
cornichoner
½ dl bouillon fra
kogning af kødet
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Sæt et
kødtermometer i kødet så røret sidder i centrum.
Læg kødet i en
passende stor gryde. Det skal ligge trangt.
Mål vand og salt op.
Det skal lige dække.
Tag kødet op og bring vandet i kog.
2. Læg kødet i
gryden når vandet koger, så behøver du ikke skumme.
Tilsæt peberkorn,
allehånde, pillet løg i både -
skrællet gulerod,
persillekviste og laurbærblade.
3. Kog det hele
under låg ved jævn varme til termometeret viser 85 °C, 1½ time.
4. Tag gryden af
varmen. Lad den stå med låget på i 20 min.
Da sker en
efterkogning, som gør kødet ekstra saftigt og mørt.
5. Kog æggene hårde.
Pil dem og del dem i blommer og hvider.
Hak æggehviderne.
6. Mix i
foodprocessoren æggeblommer, sennep og hvidvinseddike.
Kom olien i, i en
fin stråle, via røret.
Hæld saucen i en
skål.
7. Tilsæt
æggehviderne, persille, estragon, kapers og cornichoner.
8. Spæd med lidt
kold bouillon.
Smag til med salt og
peber.
9. Skær kødet i
skiver. Server med saucen, samt kogte kartofler og bladpersille.
Tips: Gem resten af bouillonen i små beholdere i
fryseren.
En god basis til suppe og sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------