Æblesauce er nemt lækkeri med æbler. Det er skøn allround sauce,
som kan serveres til alt fra kylling, oksekød eller som her med kalvelever –
det er godt
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 spsk smør
1 løg
2 forårsløg
1 lille syrligt æble
1 tsk grønne peberkorn
1 knsp timian
2 spsk hvidvin
1½ dl bouillon
2 spsk cremefraiche
salt og friskkværnet hvid peber
2 cl æblemost
150 g kalvelever
1 spsk smør
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde.
Hak løget fint og striml de istandgjorte forårsløg.
Svits løg og forårsløg i det varme fedtstof.
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i både.
Kom dem på panden og lad dem svitse med et øjeblik.
Krydr med timian og grønne peberkorn, kog af med hvidvin og
spæd med bouillon.
Rør cremefraiche i saucen, smag til med salt og peber og
tilsæt æblemost.
Lad saucen koge ind i S min. ved jævn varme.
Skær imens kalveleveren i fine strimler.
Smelt smørret på en pande og steg kalveleveren i det varme
fedtstof.
Krydr med salt og peber og server leveren i saucen.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.