En enkel og delikat ret med kalvenyrer kogt med vin,
skalotteløg og urter. Opskriften kan tilpasses efter smag med sennep eller
piskefløde, og på den måde får man faktisk tre forskellige opskrifter i en.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 25 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
3 kalvenyrer, uden fedt
60 g smør
4 skalotteløg, finthakkede
2½ dl hvidvin
5 dl oksefond (se opskrift)
1 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. Nyrerne skæres midt over, og kernen fjernes.
Skær dem i mindre stykker.
To tredjedele af smørret smeltes i en ovnfast gryde på et
varmt blus.
Nyrerne brunes 2-3 min. De må endelig ikke få for meget.
Tag nyrerne op af gryden og hold dem varme.
2. Skru ned for blusset og smelt resten af smørret i den
samme gryde.
Sauter skalotteløgene i ca. 1 min. De skal ikke tage farve.
Tilsæt vinen og lad den koge ind, til næsten al væden er
fordampet.
Hæld oksefonden i gryden og kog videre i 8-10 min, til
saucen får en passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Læg nyrerne tilbage i gryden og varm dem igennem i ca. 1
min. De må ikke koge.
Tag gryden af blusset og rør persille i retten. Serveres
meget varm.
Kokketips Denne basisopskrift kan ændres på
forskellige måder.
Tilsæt fx 1 spsk sennep før saucen smages til med salt og
peber.
Eller erstat oksefonden med piskefløde, det vil gøre saucen
mere cremet og kraftig.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.