Varm, sød karamel gør hver en bid til en himmerigsmundfuld. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 5 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
12 dadler
100 g marcipan
250 g skyllede jordbær
2,5 dl perlesukker
* Tilberedning
1. Beklæd to forme med bagepapir.
Skær en ridse på langs i hver dadel og fjern stenen.
Del marcipanen i 12 lige store stykker og rul dem ud i en
aflang form.
Stop dem i dadlerne.
2. Skyl jordbærrene og tør dem forsigtigt af. Lad stilkene
blive siddende.
Hæld sukker i en lille tykbundet gryde og lad det stå ved
jævn varme, indtil sukkeret er helt opløst og mørkt gyldenbrunt.
3. Stik et lille bambusspyd ind i jordbærret ved stilken og
dyp hvert jordbær i den varme karamel og drej rundt.
Læg dem på en bakke i 10 min for at stivne.
4. Anbring dadlerne på en anden bakke og dryp dem ved hjælp
af en gaffel med resten af karamellen. Lad det stivne.
5. Anret jordbær og dadler på et serveringsfad og spis dem
inden for 2 timer.
Bemærk Pas på under arbejdet med den varme karamel.
Prøv sammen med:
Forret: Pasta
med krabbekød og citronsauce
Hovedret: Stegt
kylling med mangosmør
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.