Her er hver omelet med æblekompot og rullet til en roulade og
stegt i den lyse karamel. Serveres med vaniljesauce. Det bliver vildt lækkert
4 Personer
# Ingredienser
8 æg
smør til stegning
Æblekompot:
2 æbler, fx Belle de Boskoop
50 g sukker
2 spsk vand
2 kardemommekapsler, let knuste
Vaniljesauce:
2 æggeblommer
2 dl kaffefløde
25 g sukker
1 stang vanilje, flækket
Karamel:
sukker
1 dl vand
* Tilberedning
Skræl æblerne. og befri dem for kernehus.
Skær dem i tern, og kom dem i en gryde med sukker, vand og
kardemomme.
Damp æblerne til kompot under låg ved middel varme. Afkøl.
Rør æggeblommer og ½ dl kaffefløde sammen i en skål.
Kog resten af fløden op med sukker og vaniljestang, og
pisk det over i æggeblandingen.
Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80 °C under
omrøring.
Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det
første min.
Steg 4 flade·omeletter af sammenpisket æg.
Stryg hver omelet med æblekompot og rul til en roulade.
Smelt sukker og lidt vand på panden, og steg rouladerne i
den lyse karamel.
Server omgående med vaniljesauce.
En omelet er 100 procent sikker. hvis den bliver stegt under
et låg i 2 min.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.