Denne ret er opkaldt efter køkkenchefen, der komponerede den. Delmonico var også ejer af en nittenhundredetalsrestaurant af samme navn.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 30 min. Let. Til 4 pers.
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
3½ dl mælk
50 g rasp
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og lægges i en gryde
sammen med mælken.
Der krydres med salt og friskkværnet peber.
2. Blandingen bringes kort i kog og tages derpå af blusset.
Den hældes over i et 20x16 cm ildfast fad, og bredes ud i et
jævnt lag.
Mælken skal næsten dække kartoflerne; hold evt. lidt mælk
tilbage, hvis der er for meget, eller tilsæt lidt ekstra, hvis retten synes for
tør.
3. Drys raspen ud i et jævnt lag over kartoflerne.
Lad retten trække et øjeblik, så raspen kan absorbere væden.
4. Stil fadet i ovnen i 20 min, eller til overfladen er
sprød og gylden.
Lad retten stå i 10-15 min, inden den serveres.
Kokketips Bland evt. raspen med 2 spsk revet ost
inden den drysses over retten.
Kartoflerne kan erstattes af søde kartofler.
Søde kartofler har dog et lidt højere indhold af vand, så
fadet skal være lidt større.
Beregn også en lidt længere bagetid.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.