Kalkunbryst er mørt,
fint kød som koges eller steges hurtigt. Krydringen sætter prikken over i'et.
Her er en virkelig lækker ret, der er nem og let
Tid: 30-35 min,
heraf 15-20 min kogning. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 5 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
800 g frisk
kalkunbryst
4 krydrede pølser
1-2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt og ¼ tsk peber
1 tsk merian
1 lille glas syltede
løg
1 glas sorte oliven
uden sten
1 rød peberfrugt
1 dl hakket syltet
agurk
1 spsk hvedemel
2 dl piskefløde eller
cremefraiche
1 dl vand
* Fremgangsmåde
1. Fjern skindet fra
kalkunen.
Skær kødet i 8-10
stk.
2. Skær pølsen i
skiver og svits dem hurtigt på en pande.
Læg dem i en gryde.
3. Opvarm
fedtstoffet på panden igen.
Brun kalkunstykkerne
på samme pande som pølsen.
Tilsæt salt, peber
og merian.
4. Læg kødet over i
gryden.
Kom syltede løg, flækkede oliven, strimlet peberfrugt og hakket agurk ved.
5. Kog panden af med
lidt væde fra løgene eller vand. Hæld det i.
6. Rør melet ud i
lidt vand og rør det i sammen med fløde og vand.
7. Lad retten koge
15-20 min, afhængig af kødstykkernes tykkelse.
Smag evt. til med
flere krydderier.
8. Server med en Grøn Salat og løse ris.
Tips: Retten kan også laves med frossen kalkun.
Du kan så lave flere
retter af fx en frossen minikalkun.
INFO: Louisiana Creole cuisine er en madlavningsstil med
oprindelse i Louisiana, USA, som blander vestafrikansk, fransk, spansk,
amerikansk indflydelse samt påvirkninger fra det almindelige køkken i det
sydlige USA.
De kreolske sprog opstod under kolonitiden og tales i over
hundrede lande. Fra Antillerne til Fransk Guiana og over det Indiske Hav tales
de franske kreolske sprog af ti millioner personer.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller andet
Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------