Æbler bliver man
aldrig træt af. Her er en nem hverdagsdessert. Æblecremen bliver som den
fineste kompot, når man smager den til med ingefær og rosmarin.
Tid: 15 min. 4 pers.
# Ingredienser
6 æbler ( 750 g)
6 dl vand
2-3 spsk sukker
½ tsk friskrevet
ingefær
¼ tsk stødt rosmarin
2 spsk kartoffelmel
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne og
skær dem i både.
2. Bring vand,
sukker og krydderier i kog.
3.Tilsæt æblerne og kog
dem forsigtigt møre ved svag varme.
Lad gerne en del af
bådene for blive hele.
4. Rør
kartoffelmelet ud med lidt koldt vand.
Tilsæt jævningen i
en fin stråle under omrøring.
5. Giv æblecremen et
lille opkog.
6. Hæld cremen i en
skål og drys lidt sukker over.
Server den lun eller
kold med mælk.
Tips: Et alternativer creme af rå-revne æbler:
Riv æblerne, bland
dem med lidt friskpresset citron,
så de ikke bliver
mørke.
Bland vand, sukker,
krydderier og kartoffelmel i en gryde.
Bring det i kog
under omrøring.
Tilsæt de revne
æbler og vend dem i cremen.
Følg i øvrigt
anvisningerne ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------