Gurkemeje kommer fra roden af en tropisk plante i familie med ingefær. Den smager ikke så kraftigt, men giver en smuk gul farve. Garam masala er et indisk krydderi, som bl.a.
indeholder kardemomme, muskat, sort peber, nelliker, kanel og spidskommen.
4 pers. Tid: ca 45
min.
# Ingredienser
1 løg
3 spsk olie
4 dl langkornede ris
½ grøn peberfrugt
1-2 fed hvidløg
½ tsk garam masala
1 laurbærblad
2 hele nelliker
1 gurkemeje
5 dl hønsebouillon
(vand+terning)
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og hak
det fint.
2. Opvarm olien i en
gryde. Steg løgene et par minutter.
3. Tilsæt risene og
lad dem stege med et par
minutter.
4. Hak peberfrugt og
hvidløg fint.
5. Kom hvidløg,
peberfrugt, garam masala, laurbær, nelliker, gurkemeje og bouillon ved.
6. Lad risene koge
svagt under låg ca 20 min.
7. Rør rundt og lad
dem trække 5-10 min.
Risene skal være
tørre og luftige ved serveringen.
8. Server dem som tilbehør til friturestegte rejer eller fisk.
En blandet salat med
æble, appelsin og agurk harmonerer fint med det krydrede.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------