Amerikansk guld med lidt bid i og en antydning af havets frugter. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 40 min.
Kuverter:4
# Ingredienser
1 spsk olie
20 g smør
1 mellemstort finthakket løg
1 spsk hvedemel
5 dl hønsebouillon
2 mellemstore, skrællede og hakkede kartofler
310 g majskerner (fra dåse)
310 g creamed corn (fra dåse) (se Info)
3,7 dl mælk
200 g små kogte og pillede rejer
tabascosauce efter smag
salt og peber efter smag
frisk purløg som pynt
* Tilberedning
1. Opvarm olie og smør i en mellemstor, tykbundet gryde.
Tilsæt løg og steg dem i 5 min ved jævn varme, indtil de er
bløde, men ikke brune.
Tilsæt melet og rør rundt omkring 2 min, indtil det er let
gyldent.
2. Tilsæt gradvist bouillonen i gryden.
Rør rundt, indtil blandingen er jævn og lad det derefter
koge ved jævn varme i 2 min.
3. Tilsæt kartofler, majs og creamed corn i gryden og bring
det i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkage i 30 min, eller indtil
kartoflerne er møre.
4. Tilsæt mælken og lad det koge ved jævn varme, indtil det
er gennemvarmt.
Tilsæt de pillede rejer og tabascosauce og krydr det efter
ønske.
Serveres straks pyntet med purløg.
INFO: Creamed corn; flødestuvede majs på dåse.
Du kan også selv lave Flødestuvede
majs - se opskriften.
Prøv sammen med:
Hovedret: Thaibøf
Dessert: Tarte tatin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.