Pasta betyder »dej« og er grundlaget for en stor del af det italienske køkken. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 80 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
1 spsk olie
1 stort finthakket løg
1 fed knust hvidløg
500 g magert hakket oksekød
0,8 dl tomatkoncentrat
0,6 dl rødvin (kan evt udelades, men...)
2,5 dl oksebouillon
3 mellemstore grofthakkede tomater
¼ tsk kværnet sort peber
2 spsk hakket frisk basilikum
1 spsk hakket frisk oregano
5 dl albuemakaroni
60 g smør
0,8 dl hvedemel
5 dl mælk
1,8 dl revet ost
1,2 dl fløde
1,2 dl ekstra revet ost
0,6 dl revet parmesanost
¼ tsk sød paprika
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensl en flad rektangulær bageform med smeltet smør eller
olie.
Opvarm olien i en stor gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og svits det i 3 min, indtil løgene er
møre.
Tilsæt kødet og rør rundt i det ved lav varme, indtil det er
brunet.
Eventuelle klumper kan knuses med en gaffel. Dryp fedtet af.
2. Tilsæt tomatkoncentrat, vin, bouillon, tomater, peber,
basilikum og oregano.
Lad det småkoge under låg og jævnlig omrøring ved lav varme
i 45 min, eller indtil saucen er kogt ind.
Lad pastaen koge i en stor gryde med kogende vand, indtil
den er mør.
Afdryp den og stil den til side.
3. Opvarm smørret i en stor gryde.
Tilsæt mel og rør rundt i det ved lav varme i 1 min og tag
det af varmen.
Tilsæt langsomt mælk og pisk det, indtil det er jævnet.
Gryden sættes igen over på varmen. Pisk saucen, indtil den
er jævnet.
Tilsæt ost og fløde og derefter pasta og flødesauce.
4. Fordel halvdelen af kødblandingen over bunden af formen
og derefter halvdelen af pastaen.
Gentag fremgangsmåden med resten af blandingen.
Bland revet ost, parmesanost og paprika og drys det over.
Bag pastafadet i 25 min, indtil det er gyldenbrunt.
Albuemakaroni
Prøv sammen med:
Forret: Persilleost
i form
Dessert: Nektarintærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.