Denne meget populære gryderet med fisk og skaldyr laves ofte
i Rio de Janeiro, server den gerne på dansk vis med kogte hvide ris og sprødt
brød.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 55 min. Antal kuverter: 6
# Ingredienser
500 g fileter af hvid fisk uden ben
250 g mellemstore tigerrejer
250 g blåmuslinger
200 g kammuslinger
2 spsk olie
2 knuste hvidløgsfed
2 store rødløg skåret i 8 både
3 små røde chilier, hakkede, uden kerner
1 stor rød peberfrugt i tynde strimler
1 stor grøn peberfrugt i tynde strimler
2 dåser hakkede, flåede tomater (850 g)
4 dl fiskefond
0,6 dl hakket frisk basilikum
*Tilberedning
1. Skær fisken i tern på 2 cm.
Pil rejerne og fjern den sorte streng. Lad halerne blive
siddende.
Skrub blåmuslingerne og fjern skægget.
Skyl kammuslingerne, fjern den brune streng og lad korallen
sidde.
2. Varm olien i en tykbundet gryde.
Korn hvidløg og løg i og steg dem i 1 minut ved medium varme.
Tilsæt peberfrugter og chili. Steg videre i 4 min.
Rør tomater, fond og basilikum i. Bring det i kog, skru ned for
varmen og lad det simre i 30 min under låg.
3. Tilsæt rejer, fisk og blåmuslinger og kog det i 5 min.
Rør i gryden en gang imellem.
Tilsæt kammuslinger og kog videre i 5 min, eller indtil de
er møre.
Retten kan serveres med ris og sprødt brød.
Tips:
Tomatsaucen kan laves to dage i forvejen og opbevares i
køleskabet.
Tilsæt basilikum, når saucen varmes op.
Variation: Enhver fisk med fast kød kan anvendes i retten.
Blæksprutter kan bruges i stedet for kammuslinger.
Kammusling og orange koral (rogn)
2
Se alle
de bedste opskrifter med fisk og kammuslinger
og blåmuslinger
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.