Løg får en fin og
mild smag, når de blancheres og danner et fint gemme for farsen. Her er
en virkelig lækker ret med kød og koriander, det er altid godt!
Tid: 50 min, heraf
35-40 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 store løg (600 g)
FYLD:
1 spsk rasp
1 dl vand
200 g hakket
flæskekød
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk koriander
2 spsk margarine
* Fremgangsmåde
1. Skræl løgene.
Blancher dem i letsaltet vand
(1 tsk salt pr.
liter vand).
Skil løgbladene ad.
Lad dem dryppe af.
Gem kogevandet.
2. Lad raspen trække
i vand.
3. Kom kød, salt,
peber og koriander i.
Rør det sammen til
en fars.
4. Fordel farsen i
løgbladene.
Rul dem sammen til
dolmer.
Læg dem tæt i et let smurt ovnfast fad.
5. Fordel
fedtstoffet henover.
6. Steg dem i en 200
°C varm ovn i 35-40 min.
Spæd og øs med lidt
løgvæde under stegningen.
7. Server med
skysauce, kogte kartofler og en råkostsalat af gulerødder og bladselleri.
Tips: Bliver der løg blade tilovers, kan du hakke
dem og komme dem i salaten.
INFO: Dolmere er en madret, der består af kødfars indpakket
i vinblade. Dolmere stammer fra Mellemøsten op til Kaukasus, hvor farsen typisk
blandes med stykker af paprika og ris og rulles i vinblade. Andre grønsager kan
også fyldes: tomater og kartofler, løg, squash og auberginer.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket
flæskekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------