Denne delikate dessert har en basis på yoghurt og frisk mango.
Den er en perfekt afslutning på en kraftigere middag.
• Mango indeholder masser af karotin og fibre.
• Yoghurt er en god kalciumkilde.
Forberedelse 15 min. Frysning 7-8 timer. 8 personer
# Ingredienser:
3 spsk honning
3 spsk sukker
20 g usaltet smør eller margarine
5 dl letmælks-yoghurt
2½ dl piskefløde
2½ dl mangopuré
1 mangofrugt, i tern
PYNT:
1 mangofrugt, i skiver
mynteblade
* Tilberedning:
1. Bland honning, sukker og fedtstof i en gryde.
Smelt ved svag varme under omrøring, til fedtstoffet
er smeltet og sukkeret er opløst.
Lad det køle af.
2. Bland yoghurt, pisket fløde, mangopuré og
den kolde honningblanding i en skål. Bland godt.
Hæld blandingen i en l-liters fryseegnet skål med låg
og frys til isen er tyk, 1-2 timer.
3. Rør isen ned fra kanten og ind mod midten med en gaffel.
Tilsæt tern af mango og rør godt rundt.
Dæk til og frys til isen er fast i konsistensen, ca. 6
timer.
4. Pynt mangoisen med skivet mango og mynte blade.
VARIATION
I stedet for mango er det godt at anvende papaya eller
konserverede abrikoser.
Eller prøv at blande 1½ dl æblemos og 1 tsk kanel i.
Du kan også tilsætte 50 g ristede og hakkede hasselnødder
sammen med mangoen, for at få ekstra smag på isen.
Mango-is:
Pr. portion: Energi: Kcal 219 = kJ 920
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 15 g (62%) Fibre 1 g
Tips:
Frys isen i en lav, rund og frysesikker skål.
Hvis skålen ikke har et tilhørende låg så anvend
plast- eller aluminiumsfolie i stedet.
Anvend en isske, når du skal lave kugler af isen.
Dyp skeen i varmt vand inden den skal anvendes,
så er det lettere at lave glatte kugler.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.