Saftige pærer og sød marcipan bliver tilsammen en
vidunderlig dessert, som er både let og lækker.
• Pærer er letfordøjelige.
• Anvend pærer, som ikke er helt fuldmodne.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser:
½ citron
4 pærer
¼ l tør hvidvin
½ kanelstang
2 kryddernelliker
3 spsk flydende honning
100 g rå marcipan
3 spsk pære- eller mandellikør
1½ dl cremefraiche
* Tilberedning:
1. Skyl citronen og skær en bid af skallen af.
Pres saften af.
Skræl og halver pærerne.
Skær kernehuset ud og dryp citronsaften over pærerne.
2. Bland vin, citronskal, kanelstang, nelliker og
2 spsk honning og bring det i kog.
Læg pærerne i og lad dem simre under låg ved
svag varme i 10 min.
3. Bland marcipanen med resten af honningen og likøren.
Sæt ovnen på 250 °C.
4. Tag pærerne op ved hjælp af en hulske.
Lad dem dryppe godt af.
Si lagen og hæld den tilbage i gryden.
Rør cremefraiche i lagen, bring det i kog og lad
det simre til væsken er reduceret med 1/3.
5. Læg pærerne i et ovnfast fad og drys marcipan-
blandingen over.
Sæt pærerne i ovnen og gratiner 5-7 min.
Anret pærerne på tallerkener sammen med saucen.
GENVEJ
Anvend pærer på dåse, og bland væden med lidt cremefraiche.
Marcipan-pærer:
Pr. portion: Energi: Kcal 363 = kJ 1524
Kulhydrat 44 g Protein 4 g Fedt 19 g (47%) Fibre 5 g
Tips:
Variation: Bland marcipanen med honning og calvados.
Kom fx rosiner eller hakkede nødder i blandingen.
Erstat pærerne med syrlige æbler.
Skyl æblerne og fjern kernehuset.
Fyld æblerne med marcipanmassen
og steg dem i ovnen 30-40 min.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.