Laksa-suppe er frisk, spicy og dejligt mættende. ... Og for
at bruge et Singapore-udtryk: Laksa er “shiok”, der bedst oversættes til
“superlækkert”.
Forberedelsestid: 30
min. Tilberedningstid: 30 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
300 g små kogte
rejer
200 g små
spinatblade
500 g friske
Shanghai hvedenudler
1 spsk olie
1 stort løg,
finthakket
5 cm frisk ingefær,
revet
2 røde chili,
finthakkede
1,5 liter
hønsebouillon
2 spsk soyasauce
2 tsk farin
6 forårsløg, hakkede
sprødstegt hvidløg
og løg, bønnespirer, tørrede chiliflager,
hakkede kinesiske
purløg, sukker, salt og peber som tilbehør
* Tilberedning
1. Pil rejerne men
lad haledelen blive siddende.
Vask og slyng
spinaten og fjern alle lange stilke. Sæt det til side.
2. Kog nudlerne i
vand i 3 min eller til de er møre.
Hæld vandet fra og
sæt nudlerne til side.
Opvarm olien i en
stor pande og steg løg og ingefær i 8 min
ved middelvarme. Rør
af og til.
3 Tilsæt chili,
hønsebouillon, soyasauce og farin, bring det i kog,
skru ned for varmen
og lad det simre i 10 min. Tilsæt forårsløg.
Fordel nudlerne i
store suppetallerkener og læg rejer og spinat ovenpå.
Hæld suppen over og
pynt med et udvalg af tilbehøret.
Server med det samme
og sæt resten af tilbehøret ind på bordet,
så gæsterne selv kan
smage suppen til.
INFO: Det er peranakan-kulturen, der står bag en af
Singapores mest elskede retter; Laksa. Denne krydrede nudelsuppe med fisk, skaldyr
eller kylling, indeholder et væld af ingredienser og er et godt eksempel på
peranakan-kulturens blanding af kinesisk og malaysisk cuisine. Laksa tilbydes
på restauranter overalt i byen.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Singapore
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------