Årets første nye kartofler er en delikatesse. Prøv at tilberede dem med citron, hvidløg og friske krydderurter. Nye kartofler smager
bedst med skallen på og på den måde bevares smagen og næringsindholdet.
Værdifulde næringsstoffer sidder lige under skallen.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg små nye kartofler
2- 3 fed hvidløg
1 bundt frisk timian eller rosmarin
1 lille citron
1¼ dl olie
½ bundt persille
½-1 tsk groft havsalt
¼ tsk groftkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne og tør dem med køkkenrulle.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.
Skyl timian eller rosmarin, ryst stilkene tørre og
nip bladene af. Hak dem groft.
2. Skyl og tør citronen. Riv eller skær tynde, fine
strimler af skallen og pres saften af.
3. Opvarm olien i en stor gryde.
Tilsæt kartofler, hvidløg, krydderurter, citronskal og citronsaft.
Ryst gryden kraftigt, så det hele blandes godt.
Lad kartoflerne koge møre under låg ved jævn varme,
ca. 25 min.
4. Skyl persillen, ryst den tør og hak bladene groft.
Drys groft salt, peber og persille over kartoflerne og
bland godt. Server straks.
SERVERINGSFORSLAG
De urte- og citronkrydrede kartofler passer godt til kalve-
kød, lammekoteletter eller roastbeef.
De er også fine til stegt forel, lakseschnitzel,
grillet havtaske eller havkat.
Nye kartofler med urter:
Pr. portion: Energi: Kcal 476 = kj 1999
Kulhydrat 43 g Protein 4 g Fedt 32 g (61 %) Fibre 5 g
Tips:
Kartoflerne skal børstes og skylles grundigt,
så alt snavs og løse skaldele forsvinder.
Skrub med en svamp eller lignende.
Striml citronskallen ved hjælp af en lille skarp urtekniv.
Det er vigtigt, at citronen først skrubbes godt
med en børste under rindende lunkent vand.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..