Dette er en traditionel malaysisk ret som tilberedes på
mindre end 1 time, men som alligevel får originalgrydens fyldighed. Hurtigt let
og lækkert
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 6 portioner
#Ingredienser
1 kg oksekød skåret i tern
1 løg
2 spsk smør eller margarine
2 fed hvidløg
1 tsk stødt ingefær
1 dåse (285 ml) Mussaman karrysauce (se tips)
2½ dl vand
TIL RJSENE:
2½ dl langkornede ris
1 løg
6 dl hønsebouillon
* Tilberedning
1. Afpuds kødet og lad det få stuetemperatur.
Pil og hak løget.
Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde.
Svits løg og kød hurtig, til kødet er smukt brunt på alle
sider.
2. Pil og finhak hvidløgene og kom dem i sammen med ingefær,
karrysauce og 2½ dl vand.
3. Læg låg på, bring i kog og lad det simre ca. 40 min,
eller til
kødet er mørt og saucen er jævn.
Rør rundt nu og da.
4. Hak det andet løg, og kom det sammen med ris og
bouillon i en gryde.
Bring i kog, skru ned og lad det koge under låg ca. 20 min,
eller til al væske er kogt ind.
Lad risene stå 5 min under låg inden de serveres til gryden.
FRYSNING
Hæld en rest karrygryde i frysebokse. Lad retten blive helt
kold inden låget sættes på. Frys op til 3 mdr.
Tips:
Egen Mussaman karrysauce:
mix 1 spsk fiskefond. 1 løg,
2 fed hvidløg. 1 grøn (udkernet)
chilifrugt og 1 tsk paprika.
Hak løg: del først løget på langs.
Snit det dybt. Skær så vandret med 2-3 snit.
Skær nu tværs over og du får lige store tern.
• Fedtindholdet i denne ret er relativt lavt.
• Ris er en god niacin-kilde.
Pr. portion: Energi: Kcal 454 = kj 1906
Kulhydrat 35 g Protein 38 g Fedt 18 g (36%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.