Den japanske teriyakisauce passer perfekt til grillstegt
oksekød, men den kan også bruges til kylling og laks.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 2¼ time.
Tilberedning: 15min.
# Ingredienser
450 g ekstratynde, magre tykstegsbøffer
8 forårsløg, i korte stykker
1 gul peberfrugt, udkernet, skåret i store tern
grøn salat, tilbehør
SAUCE
1 tsk Maizena
2 spsk tør sherry
2 spsk hvidvinseddike
3 spsk sojasauce
1 spsk farin
1 fed hvidløg, presset
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
* Tilberedning
1. Læg kødet i et lavt fad (ikke metal).
2. Sauce: Rør Maizena sammen med sherry, og rør derefter de
øvrige ingredienser til saucen i.
Hæld den over kødet og mariner i mindst 2 timer.
3. Tag kødet op af saucen. Hæld saucen i en lille gryde.
4. Skær kødet i tynde strimler og sæt dem, som en harmonika,
på udblødte træspid, skiftevis med forårsløg og peberfrugt.
5. Varm forsigtigt saucen op, så den akkurat simrer. Rør af
og til.
6. Grill spiddene over varme kul i 5-8 min.
De vendes og pensles hyppigt med teriyakisaucen.
7 Fordel spiddene på varme tallerkener, hæld resten af
saucen over og server dem med en grøn salat.
Næringsindhold:
Kalorier 184. Sukker 6 g. Proteiner 24 g. Fedt 5 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.