En enkel, men nærende gryderet, som den tidligere blev
tilberedt. Hvis du ønsker en autentisk smag, erstattes en del af eller al bouillonen
af sort kaffe.
4 personer
# Ingredienser
1 kg udbenet oksenakkekød eller tykkam,
afpudset og skåret i 5 cm store stykker
2 spsk hvedemel
vegetabilsk olie eller smør
2 løg, i fine skiver
1 fed hvidløg, hakket
1 l kød bouillon eller vand, kogende
1 tsk Worcestershiresauce
2 friske timian stilke eller ½ tsk tørret timian
1 laurbærblad
salt og friskkværnet peber
4 store gulerødder, skåret i tykke skiver
# Tilberedning
1. Kom kødstykkerne i en skål, drys mel over og
vend dem til de er let dækket. Sættes til side.
2. Varm 2 spsk olie eller smør i en stor ildfast gryde ved
middel varme.
Tilsæt kødet lidt efter lidt og brun på alle sider.
Tag hvert stykke op med en hulske, efterhånden som de er
færdigstegt.
Sættes til side. Tilsæt om nødvendigt ekstra olie eller smør.
3. Tilsæt løg og hvidløg.
Skru ned for varmen, læg låg på og steg løgene i 5-7 min til
de er bløde.
Hæld kødet tilbage i gryden.
4. Rør bouillon, Worcestershiresauce, timian, laurbærblad,
salt og peber
i retten.
Når retten koger, skrues ned for varmen, det hele simrer i 2
timer
under låg, til kødet er næsten mørt.
Tilsæt gulerødder og kog yderligere 30 min, til grønsagerne
er møre.
5. Smag til med krydderier og server retten med det samme.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv fx: Gryderetter
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------