Denne søndagsret er
en sand klassiker, når hele familien er samlet til middag. Kødet får en velsmagende
og krydret sauce, af alle de gode sager der steger med, bl.a. gulerødder, løg,
ansjoser og smagsgivere som her er sirup, vineddike og laurbærblad.
Tid: 2 timer, heraf
1½ time til braisering + 10-20 min for stegen at hvile.
Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. Nok til 6 pers.
# Ingredienser
1 kg oksesteg
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
1-2 rødløg
2 små gulerødder
4-5 ansjosfileter
1 spsk sirup
1 spsk vineddike
1 laurbærblad
8 hvide eller sorte
peberkorn
10 hele allehånde
3-4 dl vand
SAUCE:
3 dl sky
2 spsk hvedemel
1-1½ dl fløde
* Fremgangsmåde
1. Bind evt. kødet
op og brun det i fedtstoffet i en stegegryde.
2. Lad stegen
langsomt få farve på alle sider.
Krydr med salt og
peber.
Sæt gerne et
stegetermometer i kødets tykkeste del.
Hele røret skal være
inde.
3. Skræl løg og
gulerødder.
Læg løg og
gulerødder sammen med ansjosfileter ved siden af stegen.
Hæld også sirup og
vineddike ved.
Krydr med
laurbærblad, hvide eller sorte peberkorn og allehånde.
Hæld til sidst vand
på.
4. Lad alt simre
under låg (braisere) til termometeret viser 75 °C, ca 1½ time.
5. Læg stegen på et
skærebræt og lad den hvile 10-20 min under alufolie.
6. Si skyen til
saucen og mål den op i en lille gryde.
Pisk eller rør melet
ud med fløden.
Hæld jævningen i
skyen under omrøring.
Lad saucen koge 3-5 min.
7. Skær stegen i
tynde skiver.
Server den med saucen, kogte kartofler, kogte grønsager, gelé og evt. syltede
asier.
Tips: Stegen kan også tilberedes i stegeso.
Læg da stegen i blød
15 min.
Forbered som ovenfor
men spring bruningen over.
Sæt gryden i en kold
ovn. Sæt ovnen på 225 °C.
Lad gryden stå i
ovnen 2½ time.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------