En luftig omelet,
som tilberedes i ovnen og serveres med stuvede asparges, små frikadeller eller
stegte pølser. Det smager saftsuseme godt. Retter med ost hitter netop
nu!
Tid: 35 min, heraf
30 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
OMELET:
4 dl mælk
4 æg
½ tsk salt
¼ tsk peber
½-¾ spsk smør eller
margarine
ASPARGESSTUVNING:
2 spsk smør eller
margarine
3 spsk hvedemel
2½ dl mælk.
1 dl fløde
½ tsk salt
1 knsp peber
1 ds.
aspargessnitter (280 g)
PYNT:
persille
* Fremgangsmåde
1. Bring mælken til
omeletten i kog og lad den svale noget af.
2. Pisk æggene
sammen i en skål.
Tilsæt mælken under
stadig piskning.
Krydr med salt og
peber.
3. Hæld massen i et
letsmurt ovnfast fad.
4. Bag omeletten på
en rist midt i en 200 °C varm ovn ca 30 min. eller til den er stivnet.
5. Tilbered imens
asparges-stuvningen. Smelt fedtstoffet i en gryde.
6. Rør melet i og
spæd med mælk og fløde.
Lad stuvningen koge
nogle minutter. Smag til med salt og peber.
7. Lad
aspargessnitterne dryppe af.
Vend dem i
stuvningen og varm den igennem.
8. Hæld stuvningen
på omeletten. Pynt med klippet persille.
Server straks.
Tips: I stedet for asparges kan du bruge en
tilsvarende mængde kogte grønsager, fx artiskokker eller skorzonerrødder.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------