Arroz con leche er navnet, der direkte oversat betyder ris med
mælk. Det var inden isen og isvaflerne for alvor slog igennem som dessert i Spanien
Til 4-6 pers
# Ingredienser
1 stor usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
1 liter mælk
250 g grødris
100 g sukker
1 vaniljestang, flækket
1 knsp salt
1¼ dl piskefløde
brun farin, til drys (kan udelades)
* Tilberedning
1 Riv appelsinskal og citronskal fint og sæt skallerne til
side.
Skyl en tykbundet gryde med koldt vand, men tør den ikke.
2 Hæld mælk og ris i gryden, sæt den over for middel til høj
varme
og bring mælken i kog.
Dæmp varmen og rør sukker, vaniljestang, appelsin- og
citronskal samt salt i.
Lad det simre under hyppig omrøring, til massen er tyk og
cremeagtig, og risene er møre; det kan vare op til 30 min,
afhængig af grydens størrelse.
3 Tag vaniljestangen op og rør piskefløden i.
Server straks evt drysset med farin, eller lad den køle helt
af,
dæk den til og sæt den i køleskab, til den skal serveres.
(Den vil blive tykkere, når den er kold, så rør om
nødvendigt en smule ekstra mælk i den).
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------