Her får du lune snacks og forretter i flere spændende
udgaver. Fx Oste-béchamelgougères, Mimolette-gougères, Bjerg-gougères eller
Sprøde gougères med pesto
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min. 6 personer
# Ingredienser
1 dl vand
50 g smør
100 g hvedemel
3 æg
1 skive komælksost, fx Maroittes
1 nip salt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 220 °C.
Rør vand, smør og salt sammen i en gryde. Bring det i kog.
Tag gryden fra varmen, når smørret er helt smeltet.
Tilsæt melet med det samme under kraftig omrøring med en
træspatel.
Sæt gryden tilbage på høj varme, stadig under omrøring,
indtil dejen slipper siderne af gryden. Tag gryden af
varmen.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt hver gang.
Tilsæt osten skåret i meget små stykker, og rør igen.
Brug en sprøjtepose eller to små skeer til at lave små
klatter
på en slip-let bageplade.
Bag dem i ovnen ca. 20 min, indtil gougèrerne er gyldne.
Oste-béchamelgougères
Du kan lave en béchamelsauce og fylde små gougères med den.
Kom 1 knsp revet muskat i dejen.
Mimolette-gougères
Erstat maroilles med 125 g mimolette, og drys med
spidskommenfrø.
Bjerg-gougères
Erstat maroilles med 125 g morbier skåret i tern.
Drys hakkede nødder over gougèrerne før bagning.
Sprøde gougères med pesto
Tilsæt 100 g pesto: hvidløg blandet med basilikum,
olie, og
parmesan, til dejen, og drys den med pinjekerner.
INFO: De små lækre gougères eller choux au fromage, er
vandbakkelser med ost. Sprøde udenpå og bløde indeni med skøn smag af ost.
Gougères er perfekte til velkomstdrinken eller som en lille snack.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas Drinks Snacks/sødt Forretter Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------