Denne kulinariske rejse gennem Koreas smagsoplevelser møder
den populære riskage. Mød Solens vinger og smag denne berømte dessert med
tørret frugt og ris
Til 6-8 personer
# Ingredienser
225 g glutinøse ris. udblødt i
koldt vand i mindst 2 timer
100 g sukker
2 spsk klaret smør
2 tørrede kumquat. fint hakkede
3 svesker, fint hakkede
5 tørrede røde dadler, udblødt i varmt vand, derefter fint
hakkede
1 tsk rosiner
12 lotusfrø (anvendes tørrede, udblødes de i varmt vand i
mindst 1 time)
100 g sød, rød bønnepasta
* Tilberedning
1 Damp risene i 20 min, eller til de er bløde. Sæt dem til
side.
Når risene er kolde, æltes sukker og klaret smør i med
hænderne,
så der dannes en klistret masse.
2 Læg de tørrede frugter og kerner i bunden af en ildfast
glasskål
med skrå sider.
Top med halvdelen af risene, pres dem godt sammenog glat
overfladen.
3 Fordel bønnepastaen over risene og top med resten af
risene.
Pres dem godt sammen og glat overfladen.
Damp den i 20 min og lad den køle en smule af, inden den
vendes
ud på et fad. Skær desserten i mindre stykker ved bordet.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------