Vidunderlig, cremet og perfekt at lave i god tid inden gæsterne kommer, med andre ord den ultimative dessert, som altid vækker jubel.
• Blommer indeholder mange vitaminer fra B-gruppen og har
også et højt indhold af C-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min + afkøling. 4 portioner
# Ingredienser:
1 vaniljestang
5 dl piskefløde
½ dl sukker
4 blade husblas
reven skal af 1 citron
BLOMMESAUCE:
600 g blommer (15-20 stk.)
2 dl tør rødvin
1-1½ dl sukker
PYNT:
mynteblade
* Tilberedning:
1. Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Gem dem.
Bring fløde, sukker og vaniljestang i kog i en gryde og
lad det simre ved jævn varme 10 min.
Udblød husblassen i koldt vand 5 min.
2 Tag gryden fra varmen.
Rør de udskrabede vaniljekorn i.
Kram husblassen op af vandet og rør den
i den varme fløde. Rør reven citronskal i.
Fordel massen i 4 portionsskåle a 2 dl og stil dem i
køleskabet i ca. 6 timer.
3. Skyl og udsten blommerne og skær dem i mindre stykker.
Bring frugten i kog ved jævn varme sammen med vin og
1 dl sukker, lad det simre i 10 min.
4. Kør saucen i blender eller foodprocessor, afkøl og
smag til med sukker.
Hæld saucen ud på 4 tallerkener.
Varm formene med panna cottaen i varmt vand og
vend panna cottaen ud på saucen.
Pynt med mynte.
VARIATION
Erstat blommerne med kirsebær eller abrikoser.
Panna cotta med blommer:
Pr. portion: Energi: Kcal 646 = kJ 2713
Kulhydrat 45 g Protein 4 g Fedt 50 g (70%) Fibre 3 g
Tips:
Læg husblassen i koldt vand og lad den blive blød.
Kram husblassen op med hånden og rør den i
den varme fløde. Husblassen må ikke koge.
Passer blommerne gennem en finmasket si,
hvis du ikke har en foodprocessor eller blender.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.