Jordskokken er en rodfrugt, som oprindeligt stammer fra
Nordamerika. Den kom til Europa i det 17. århundrede, og det siges, at den på
et tidspunkt var mere populær end kartoflen i visse dele af Danmark.
Jordskokken kaldes også for Jerusalems artiskok og minder da også - når den er
kogt - en del om artiskokken i smagen. Jordskokken har sæson fra september og helt
frem til april.
4 personer
# Ingredienser
500 g jordskokker
1 liter vand
1 spsk friskpresset citronsaft
400 g tørret pasta, fx hvide penne
1½ liter vand
2 tsk groft salt
5 porrer i 1½ cm skrå stykker (ca. 500 g)
50 g smør
2 finthakkede røde peberfrugter (ca. 150 g)
3 fed hakket hvidløg
¾ tsk stødt, sød chili
¾ tsk groft salt
1½ dl kogende pastavand
100 g pastaost
* Tilberedning
Skrub jordskokkerne og læg dem efterhånden i vand tilsat
citronsaft,
så de ikke bliver misfarvede.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
Hæld jordskokkerne til afdrypning i en sigte og skær dem i
store stykker.
Kom jordskokker og porrer i det kogende vand.
Bring atter vandet i kog og kog grønsagerne under låg i ca.
1 min.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og hold dem
varme.
Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det
bruner.
Tilsæt peberfrugt; hvidløg, chili, salt og pastavand.
Ved serveringen:
Hæld den afdryppede pasta, jordskokker og porrer ned i
gryden med smørblandingen.
Vend forsigtigt rundt, så det bliver godt blandet.
Smag pastaretten til, hæld den i en varm skål og server
straks.
Server osten ved siden af.
Tips:
I stedet for jordskokker kan du anvende skrællet rodselleri
i tern (1½ x 1½ cm).
Se alle de bedste opskrifter med Jordskokker
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.