Denne pastaret stammer fra Østrig, og har en vidunderlig smag af peberfrugt, salvie og god lagret ost. Bacon stegt sprødt ved svag varme,
så det er ekstra godt.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
100 g bacon
1 stort løg
3 kviste frisk salvie eller 1 tsk tørret timian
3 små røde peberfrugter
2 små gule peberfrugter
1 lille grøn peberfrugt
250 g lasagneplader, ikke forkogte
3 spsk olie
¼ tsk hvid peber
¼ tsk paprika
1 dl reven, lagret ost, fx Danbo
* Tilberedning
1. Skær baconet i fine strimler. Pil løget og skær det i
tynde ringe.
Skyl salvien, ryst den tør og striml den.
Rens peberfrugterne og skær dem i store tern.
2. Kog lasagnepladerne knapt møre i letsaltet vand
(1 tsk salt pr. liter vand).
Tag dem op og dryp 2 spsk olie over.
Del hver plade i 4 lige store stykker.
3. Steg baconet sprødt - læg det på en kold teflonpande og
steg det langsomt.
Lad det dryppe af på køkkenrulle.
Hæld fedtet af panden.
Tilsæt resten af olien og steg løg, peberfrugt og salvie ved
jævn
varme til løgene er gennemsigtige, ca. 3 min.
4. Vend bacon og pasta i, drys med peber og paprika og lad
det
hele stege ved jævn varme til pastaen er gennemvarm, ca. 3
min.
5. Anret peberfrugtpastaen på tallerkener, drys osten over
og server.
Pasta med peberfrugter:
Pr. portion: Energi: Kcal 454 = kj 1906
Kulhydrat 50 g Protein 14 g Fedt 22 g (44%) Fibre 2 g
Tips:
Skær peberfrugterne i skrå tern.
Det er ikke sværere end at skære lige strimler.
Eller forsøg dig frem til andre smukke måder
at snitte dem på.
Anvend bånd- eller sommerfuglepasta hvis du vil spare tid.
Kog pastaen knapt færdig (al dente) og steg den siden
med grønsagerne.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.