Her er en fin gæstemenu inspireret af køkkenet i Laos og
Cambodja. Rejer er specielt noget, der kan få gæsternes tænder til at løbe i
vand.
Forberedelsestid: 30
min. Tilberedningstid: 15 min + 2 timer til marinering. Antal kuverter 4
# Ingredienser
2,5 cm frisk ingefær,
revet
2 små røde chili,
finthakkede
4 forårsløg,
finthakkede
2 stilke citrongræs
(kun den hvide del), finthakkede
2 tsk farin
1 spsk fiskesauce
2 spsk limejuice
1 spsk sesamfrø,
ristede
2 spsk frisk
koriander, hakket
1 kg rå rejer,
pillede og rensede for sorte årer
8 små bananblade
* Tilberedning
1. Blend ingefær,
chili, forårsløg og citrongræs i en foodprocessor,
i korte intervaller,
til der dannes en pasta.
Læg pastaen over i
en skål og tilsæt fiskesauce, farin, limejuice,
sesamfrø og
koriander. Rør godt.
Tilsæt de rå rejer
og vend, til de er dækket.
Tildæk skålen og
mariner i køleskabet i 2 timer.
Blød bananbladene op
i kogende vand i 3 min.
Lad dem dryppe af og
dup dem tørre.
Klip bananbladene i
firkanter på ca. 18 cm.
2. Del
rejeblandingen i 8 portioner og læg en portion på hvert bananblad.
Fold bananbladet op
om blandingen og luk til med et bambusspid.
3. Damp pakkerne i
en bambusdamper over let kogende vand i 8-10 min.
Kokkens tip:
Bananblade kan købes
i asiatiske fødevarebutikker.
• Man kan også stege
pakkerne på en grill.
• Hvis man bruger
store bananblade, kan man lave større pakker.
• Hvis man slet ikke
kan få fat i bananblade, kan man pakke
rejeblandingen ind i
alufolie eller bagepapir og dampe den i det.
• Hvis man bager på
en grill, skal man bruge alufolie.
Opbevaringstid: De
fyldte pakker kan laves en dag i forvejen og
stå tildækkede i
køleskabet.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Laos og Cambodja
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------