Skorzonerroden er en fin grønsag som smager lidt som asparges. Den kaldes derfor "fattigmands-asparges".
Den er blandt meget andet god i salater med fx skaldyr.
Tid: ca 30 min + 1
time til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
500 g rejer med skal
500-750 g skorzonerrødder
KOGNING:
5 dl vand
1 dl mælk ~
½ tsk salt
DRESSING:
1 spsk vineddike
3 spsk olie
¼ tsk sennepspulver
½ tsk salt
1 knsp sort peber
3 spsk finthakket
dild
1 tsk rosépeber
* Fremgangsmåde
1. Optø rejerne hvis
de er frosne og pil dem.
2. Skyl
skorzonerrødderne og skræl dem.
Skær dem i ca 3 cm
lange stykker.
(Læg gerne stykkerne
i vand rørt med 2 spsk eddike og 1 spsk hvedemel.
Så bliver de ikke
mørke.)
3. Bring vand, mælk
og salt i kog.
Læg skorzonerrødderne i og kog dem sagte 10-12 min til de er møre.
Lad dem løbe af i et
dørslag.
4. Rør
ingredienserne til dressingen sammen.
Læg de stadig varme
skorzonerrødder i.
De skal helst ligge
i dressingen en times tid før rejerne blandes i.
5. Server gerne
rejesalaten med dildgratinerede brødsnitter.
Drys hakket dild og reven ost over brødet.
Gratiner ved 250 °C i
3-4 min.
Tips: I stedet for skorzonerrod kan du bruge
asparges.
Hvis de ikke kan fås friske, kan du bruge dem fra dåse.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------