Riber-ret fra Weis'
stue, som den blev serveret for år tilbage på den gamle, smukke kro, Weis' Stue
i Ribe. Endnu en skøn gammel kro-ret at se tilbage på.
til 4 personer
# Ingredienser
8 skiver stribet
flæsk eller 4 svinekoteletter
æg
hvedemel
rasp
50 g smør
125 g små løg
250 g champignon
3 tomater
2 dl vand
1 dl fløde
salt, karry
evt. jævning
* Tilberedning
1. Flæsket paneres,
steges og holdes varmt.
2. De hele løg koges
et øjeblik i vand og brunes derefter.
Champignon og
tomatskiver brunes ligeledes og
alle tre ting
fordeles over flæsket.
3. Panden koges af
med vand, fløde og evt. jævning tilsættes –
saucen smages til
med salt og karry.
4. Server fx
smørdampede, grønne bønner og
små glaserede løg
til retten.
Tips:
Den gyldenbrune
panering får flæsket til at se ekstra lækkert ud –
men den må
naturligvis ikke blive blød og falde af.
Paneringen bliver
helt rigtig, når fedtstoffet er brunt, inden
kødet lægges på
panden - og blusset samtidig ikke er for svagt.
Info: Riber Ret var en lov gældende for Ribe. Udgangspunktet
var en afskrift af retten fra Lübeck, der kom til Ribe via Tønder. Der er dog
langt fra tale om en kopi af udskriften fra Lübeck. Denne blev renskrevet og
tilpasset gamle retssædvaner, byens ældre privilegier og Jyske Lov.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.