Det kræver tålmodighed at lave pasta selv, men det er umagen værd! Her er alle de bedste opskrifter samlet
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 5 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
3,3 dl sigtet hvedemel
2 æg
Ricottafyld:
180 g frisk ricottaost
1 æggeblomme
0,8 dl revet parmesanost
peber og salt efter smag
æggehvide eller vand
Urte- og smørsauce:
2 spsk olie
60 g smør
0,8 dl grofthakket frisk salvie
* Tilberedning
1. Hæld melet i en skål og lav en fordybning i midten.
Bland varsomt æggehvider og æggeblommer i med en gaffel.
Rør fortsat forsigtigt, mens der tilsættes lidt mel.
Forsæt, indtil æg og mel er helt blandet i - gå ikke for
hurtigt frem, for så bliver dejen klumpet.
2. Dæk bord og hænder med mel.
Ælt dejen i 10 min. Den skal være jævn, smidig og skal
slippe.
Lad den hvile i 10 min.
3. Del dejen i to. Form begge dejklumper til glatte kugler.
Læg den ene på et meldrysset bord og rul den ud til et
papirtyndt rektangel.
Rul den anden ud på samme måde, men lidt større og dæk dem
begge med husholdningsfilm.
4. Bland ricotta, æggeblomme, parmesanost, salt og peber
godt.
Øs fire rækker med 5 teskefulde af blandingen op på den
første rektangel.
Pensl fyldet med lidt æggehvide eller vand.
5. Skær dejen ud i 4 strimler.
Skær også det anden rektangel ud i 4 strimler og læg dem hen
over fyldet.
Pres mellemrummene sammen og skær strimlerne ud i firkanter.
Tryk kanterne sammen. Kog raviolien i kogende vand i 3-4 min.
6. Rør olie og smør ud i en pande, indtil smørret er
smeltet.
Tilsæt salvie og bland det godt. Svits det i 30 sekunder.
Hæld saucen over raviolien.
Prøv sammen med:
Hovedret: Laksefilet
med spansk salsa
Dessert: Frugtroulade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.