Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til frokost fx julefrokosten som en
anderledes sylte
Til 6 personer
# Ingredienser
1,2 kg svinebov uden svær og ben
150 g smør
2 laurbærblade
5 friske salvieblade
2 hele nelliker
5 sorte peberkorn
1 tsk groft salt
1 dl vand
sky fra kødet og evt. vand, ½ liter i alt
1 spsk friske, finthakkede salvieblade
Pynt: friske salvieblade og brøndkarse
Tilbehør:
200 g sorte og grønne oliven
100 g cornichoner
og ristet rugbrød
Drikkevarer: øl og evt. snaps
* Tilberedning
Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer.
Skær kødet i store tern og smørret i skiver.
Læg først smør og derpå kød i en stegegryde.
Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand.
Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og
under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt.
Rør af og til.
Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med.
Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske,
hakkede salvieblade.
Bring skyen i kog og kog den ved svag varme og
under låg et kort øjeblik.
Riv kødet til fine trevler - med to gafler.
Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1
liter).
Stil den tildækkede "rillettes" i køleskabet i ca.
1 døgn.
Tag den kolde "rillettes" ud af køleskabet ca. 1
time før serveringen.
Se de bedste opskrifter med Rillettes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.