Selvom det er en klassisk juledessert, så kan du sagtens
lave den hele året. Den er så lækker at du kan prøvesmage alle årstider. Men
mandelgaven må vente til jul
(4-6 pers.)
# Ingredienser
1 dl vand
60 g grødris (¾ dl)
4 dl sødmælk
½ stang vanilje
1-2 spsk sukker
10 stk. smuttede, hakkede mandler
1 stk. hel smuttet mandel til mandelgave
3 dl piskefløde
Tilbehør: kirsebærsauce eller sukkerdryssede appelsinskiver.
* Tilberedning
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem 2
min.
Tilsæt mælk og vanilje.
Bring det i kog under omrøring.
Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. Rør i den
af og til.
Afkøl grøden.
Rør den med sukker og mandler.
Pisk fløden stiv og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.
INFO: Risalamande er en risdessert. I mange danske hjem er
risalamande eller risengrød den traditionelle dessert juleaften.
Se alle de bedste opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.