En vegetarisk alt-i-et ret, som er fyldt med urter, hvidløg, tomater og reven citronskal. Kogebog.dk er nemme madopskrifter.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 50 min. 6 portioner
# Ingredienser
225 g hvide, langkornede ris
7 tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk olie
1 spsk tomatpuré
reven skal af ½ citron
2 tsk tørret oregano
¼ tsk chilipulver
½ tsk salt
sort peber
3 æg
1 dl reven parmesanost
1 dl reven lagret ost
1 spsk smør eller margarine
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et halvdybt ovnfast fad med fedtstof.
Kog risene til de er næsten møre, ca. 12 min
eller efter pakkens anvisninger.
Lad risene dryppe af og hæld dem op i en stor skål.
2. Skold og flå tomaterne.
Halver dem, fjern kernerne og hak tomaternes
frugtkød groft.
Pil og hak løget. Pil og pres hvidløgene.
3. Opvarm olien på en teflonpande.
Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er blanke, 3-4 min.
4. Tilsæt tomater, tomatpuré, citronskal, oregano,
chilipulver,
salt og peber. Steg i 3 min. og tilsæt risene.
Lad det køle noget af.
Pisk æggene sammen.
Rør æg og parmesanost i risblandingen.
5. Hæld blandingen i det ovnfaste fad og glat overfladen
med en ske.
Drys med ost og fordel fedtstoffet henover.
Bag i ovnen i 35 min, til blandingen er fast og overfladen
er gylden.
Ris- og tomatgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 247 = kj 1037
Kulhydrat 32 g Protein 14 g Fedt 7 g (26%) Fibre 2 g
• Retten indeholder A-, B-, og B12-vitamin.
• Anvend naturris, for at få flere fibre.
Tips:
Anvend naturris for at øge fiberindholdet.
Kog risene efter pakkens anvisninger.
naturris er ubehandlede og har derfor ikke
mistet værdifulde stoffer.
Svampe giver en god smag.
Tilsæt 100 g skivede champignoner i trin 3 og
steg dem til de er møre.
Eller anvend østershatte eller shiitakesvampe -
anderledes men godt.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.