I denne opskrift anvendes spinat for at give risene en smuk,
grøn farve. Gulerodsstave gør retten ekstra indbydende.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
150 g langkornede ris fx basmati ris
2 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk revet, frisk ingefær
1 gulerod, skåret i tynde stave
1 courgette, skåret i tern
225 g babyspinat
2 tsk lys sojasauce
2 tsk farin
* Tilberedning
1. Kog risene i en gryde kogende vand i ca. 15 min.
De afdryppes, skylles under rindende koldt vand og afdryppes
derefter igen. Sættes til side.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller stor, tykbundet
pande.
3. Tilsæt hvidløg og ingefær og lynsteg under omrøring i ca.
30 sekunder.
4. Tilsæt gulerodsstave og courgettetern og lynsteg i ca. 2 min,
så grønsagerne bevarer deres sprødhed.
5. Tilsæt babyspinat og svits i 1 minut, eller til bladene
falder sammen.
6. Tilsæt ris, sojasauce og farin og bland det hele godt
sammen.
7. Fordel retten på 4 tallerkener og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 139. Sukker 2 g. Proteiner 3 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 18 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Lys sojasauce har mere smag end den sødere, mørke sojasauce,
som giver retten en fyldig, rødlig farve.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.