Denne ret er en herlig vegetarisk hovedret og har en fantastisk blanding af smagsnuancer og konsistenser. Anvend fuldkornsris for at få ekstra fibre.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
250 g hakket frossen spinat
3 tsk smør eller margarine
2½ dl hvide, langkornede ris
5 dl hønsebouillon
½ tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
2½ dl reven mozzarellaost
2 spsk reven parmesanost
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C. Pil og hak løg og hvidløg.
Gør peberfrugterne i stand og hak dem.
Optø spinaten og lad den dryppe af.
Smør et ovnfast fad med 1 tsk fedtstof.
2. Smelt 2 tsk fedtstof i en stor gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og brun ca. 5 min.
3. Tilsæt ris, bouillon, salt og sort peber.
Bring det i kog under omrøring.
Skru helt ned for varmen og lad det simre under låg,
til al væske er absorberet, ca. 20 min.
Tag gryden fra varmen.
4. Rør spinat og mozzarellaost i risene og
hæld det hele i det ovnfaste fad.
Drys med parmesanost.
Stil fadet i ovnen og gratiner i 10-15 min.
FORBERED
Forbered som anvist frem til trin 4, men vent
med at drysse med parmesanost.
Opbevar op til et døgn i køleskab og gratiner
med parmesanosten lige inden serveringen.
Ris med ost og grønsager:
Pr. portion: Energi: Kcal 326 = kj 1369
Kulhydrat 38 g Protein 12 g Fedt 14 g (39%) Fibre 2 g
• Mager ost sparer mange kalorier og meget fedt.
Tips:
Lav risene i forvejen: tag gryden fra varmen.
Rør risene luftige med en gaffel og læg et viskestykke
mellem ris og låg, så bliver de ikke klæbrige.
Variation: Fyld rensede peberfrugter med
risblandingen og bag dem midt i ovnen ved
175 °C, til de er rigtig gennemvarme, ca 30 min.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.