Det er en traditionel spise ved det indiske nytår og er
tilberedt af basmatiris, der koges i mælk med sukker og tilføres smage af hakkede
pistacienødder.
Til 8-10 pers
# Ingredienser
75 g basmatiris
1¼ liter mælk
8 spsk sukker
hakkede pistacienødder, til pynt
* Tilberedning
1 Skyl risene under rindende, koldt vand og
hæld dem i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt 6 dl af mælken og bring den i kog for meget svag
varme.
Kog til mælken er blevet helt absorberet af risene.
Rør jævnligt i dem.
2 Tag gryden fra varmen.
Mos risene med hurtige bevægelser i gryden i mindst 5 min.
3 Tilsæt lidt efter lidt resten af mælken.
Sæt gryden over varmen igen og bring den i kog for svag
varme
under jævnlig omrøring.
4 Tilsæt sukker og kog under konstant omrøring i 7-10 min,
eller til desserten har en ret tyk konsistens.
5 Hæld den i et serveringsfad og
pynt med hakkede pistacienødder og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------