Arborio ris er en italiensk rissort som egner sig særlig godt til risotto. Her er en
virkelig lækker ret med ris, der er godt netop nu! Ret nemt og lækkert
Tid: ca 35 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 lille løg
2 spsk olie
2 dl arborio ris
½ tsk salt
4 dl vand
1 hønsebouillonterning
1 dåse artiskokhjerter (400 g)
1 dl finthakket
persille
½ tsk knust rosépeber
1-2 dl reven
parmesanost
1 limefrugt
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak løget.
2. Svits løget i
olien. Tilsæt risene og lad dem stege med nogle min.
Rør rundt hele
tiden.
3. Drys med salt og tilsæt
vand og bouillonterning.
4. Lad risene koge ca
25 min.
5. Del hvert
artiskokhjerte i 4-5 stykker. Rør dem i risene.
6. Skyl og hak
persillen. Kom persille og knust rosepeber i risene.
7. Rør til sidst den
revne parmesanost i.
8. Server risottoen
med tynde både af lime og et godt brød, fx hvidt landbrød.
Tips: Retten kan også tilberedes med en rest ris.
Steg risene sammen
med løgene.
Undlad vand og gå
siden frem fra punkt 5.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------