Italiensk risotto findes i mange varianter. Fælles for dem alle er at risene koges i bouillon. Her
er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: 30-35 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 mellemstort løg
5 dl rensede svampe,
fx Karl Johan og østershatte
½ dl hakket persille
2 spsk olie
2½ dl arborio ris
7½ dl bouillon
(terning + vand)
salt og peber
1-2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Skræl og hak
løget. Skyl svampene og hak dem groft.
Skyl og hak
persillen.
2. Opvarm olien i en
gryde.
Tilsæt svampe, løg og persille. Lad det stege nogle min.
3. Tilsæt risene og
lad dem stege med nogle min.
4. Tilsæt
bouillonterning og vand.
Rør rundt og lad det
koge under låg 20-25 min.
Smag til med salt og
peber.
5. Drys med reven
ost og lad den smelte lidt ned i risene.
6. Server risottoen
med en løg- og tomatsalat og gerne et godt groft brød.
Tips: arborio ris er en særlig type ris, der egner
sig til risotto. Kan du ikke skaffe dem kan
du bruge almindelige langkornede ris.
Arborio ris er en italiensk kortkornet ris. Det er opkaldt
efter byen Arborio i Po-dalen, som ligger i hovedregionen Piemonte i Italien.
Arborio dyrkes også i Arkansas, Californien og Missouri i USA
Se alle de bedste opskrifter med Svampe Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------