Den bedste opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og
lækker ret med kalvekød, asparges, champignon og en meget lækker sauce. God
gæstemad.
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 portion: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
150 g skært kalvekød
½ spsk olie
salt og friskkværnet peber
½ lille løg
50 g champignoner
2 friske asparges
1 cl hvidvin
saften af ½ appelsin
½ spsk hvedemel
1 dl fløde
1-2 dråber engelsk sauce
orangelikør
friske mynteblade
* Tilberedning
Skær kalvekødet i strimler.
Opvarm olien og steg kødet i det varme fedtstof.
Tag det op og krydr med salt.
Hak løget fint og svits det i det tiloversblevne fedtstof.
Gør champignonerne i stand og skær dem i skiver.
Skræl aspargesene tyndt og skær dem i mindre stykker.
Kom grønsagerne ved løgene og svits dem med.
Tilsæt hvidvinen, lad den koge op og spæd med
appelsinsaften.
Rør melet ud i fløden, hæld det i og lad retten koge
igennem.
Krydr med engelsk sauce, salt og peber.
Lad retten simre 10-15 min. ved svag varme.
Kom kalvekødet i, smag til med orangelikør.
Pynt retten med friske mynteblade ved serveringen.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.