Sennepssaucen har en skarp
og pikant smag. Den passer glimrende til kanin, kalv eller svinekød. Her
serveres den fx med kalveinderlår og ovnstegte kartofler.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 20 min. Portionen
giver ca. 2½ dl sauce / til 3 personer
# Ingredienser
20 g smør
1 stort skalotteløg, finthakket
1 dl hvidvin
3 dl oksefond (se opskrift)
½ dl piskefløde
1½ spsk dijonsennep
salt og peber
* Tilberedning
1. Smørret smeltes i en gryde ved lav varme.
Det hakkede skalotteløg sauteres langsomt, til det er blødt.
2. Hæld vinen i gryden under omrøring.
Når vinen har kogt panden af, hældes oksefonden på panden.
Lad saucen simre til den er kogt ind til det halve.
Rør piskefløden i saucen og kog videre i endnu 2-3 min.
Saucen sies over i en ren gryde.
3. Pisk senneppen i saucen og smag til med salt og peber.
Saucen opvarmes langsomt, inden den serveres.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.