Køb helt friske råvarer af bedste kvalitet; så vil denne
opskrift resultere i en meget lækker fiskeret.
Kammuslinger, rejer og champignoner i en fløjlsblød sauce af
hvidvin og piskefløde.
Server retten med friskbagt landbrød og grøn salat.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 25 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
16 kammuslinger, uden skal
16 kæmperejer, rå
1 stort skalotteløg, hakket
2½ dl hvidvin
en kvist frisk timian
1 lille laurbærblad
240 g champignoner, i skiver
2½ dl piskefløde
1 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. Kammuslinger renses og gøres i stand.
Rejerne pilles, og den sorte streng fjernes.
Lad dog halestykket blive siddende.
Tag en stor gryde med et tætsluttende låg.
Kom hakket skalotteløg, hvidvin, timian og laurbær i gryden.
Lad denne blanding koge i ca. 5 min.
Tilsæt derefter kammuslinger, rejer og champignoner.
Skru ned for blusset og lad retten simre under låg i 5- 8
min, til muslinger og
rejer er kogt (de skal være faste men ikke hårde).
Tag de kogte rejer og muslinger op af gryden med en hulske
og hold dem varme.
2. Skru op for blusset og lad kogevandet koge ind i ca. 5
min.
Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 min.
Smag saucen til med salt og peber.
Kom skaldyrene tilbage i gryden.
Varm stuvningen igennem i ca. 1 min.
Umiddelbart inden serveringen røres den friske persille i
retten.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.