Denne suppe kan fint koges på ferskvandskrebs, men jomfruhummere giver herlig smag og meget kød. Det
smager saftsuseme godt. Suppen hitter netop nu!
Tid: ca 45 min. Suppen
er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
8-10 jomfruhummere
(kogte)
1 pk. frosne
hummerhaler (250 g)
1 løg
1 gulerod
1 tsk salt
½ bdt. dild
6-8 sorte peberkorn
1 liter vand
2 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
2
fiskebouillonterninger eller 2 spsk hummerfond
1-2 dl fløde
dild
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Rens jomfruhummerne og tag alt kød ud.
Knus skallerne let og læg dem i en gryde.
2. Skær de let
optøede hummerhaler i mindre stykker.
3. Pil løget og skær
det i både.
Skræl guleroden og
skær den i skiver.
4. Læg grønsagerne i
gryden og tilsæt salt, dild, sorte peberkorn og vand.
5. Lad det koge ca
20 minutter. Si bouillonen fra.
6. Bag fedtstof og
mel sammen i en gryde.
Spæd med bouillonen
og smuldr bouillonterningerne i.
Rør rundt og lad det
koge ca 5 minutter.
7. Tilsæt fløde,
hummerhaler samt hummerkød. Varm suppen igennem.
8. Rør rigeligt med
hakket dild i. Smag evt. til med lidt salt og peber.
9. Server suppen med
kuvertbrød eller baguette.
Tips: Lad ikke skaldyrskødet koge, så bliver det
sejt. Når suppen skal varmes fx efter frysning, må den ikke koge.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------