Fersk skinke er
magert og mørt kød, som bliver til den fineste steg når vi som her braiserer
den. Øl og kryddernelliker giver fylde til både kød og sauce.
Tid: 1½ time, heraf
1-1¼ times braisering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
1 kg fersk, benfri
skinke i et stykke
1 flaske øl (33 cl)
3 dl bouillon (vand
+ terning)
1 løg
2 gulerødder
1 laurbærblad
5 kryddernelliker
15 svesker
1 spsk soya
1 spsk Maizena
* Fremgangsmåde
1. Stik et
stegetermometer ind i skinken.
Sørg for at spidsen
sidder i midten.
2. Læg skinken i en
ikke for stor gryde.
Hæld øl og bouillon
på og bring det i kog.
3. Skum skyen.
Pil løget og skær
det i både.
Skræl gulerødderne
og skær en af dem i skiver.
4. Tilsæt løg,
gulerod, laurbærblad og kryddernelliker.
Lad skinken simre
under låg til den har en indertemperatur på 70 °C, 1-1¼ time.
5. Tag skinken op og
hold den varm under folie.
Skær den sidste
gulerod og sveskerne i strimler.
6. Si skyen og bring
den i kog.
Tilsæt gulerods- og sveskestrimler samt soya.
Lad det koge i 5 min
7. Rør Maizenaen ud
i lidt koldt vand og pisk den i skyen.
Skær kødet i skiver
og server med sauce, kartofler, bønner og gelé.
Tips: I stedet for skinke kan du bruge svinekam.
Tilbered det som
ovenfor og skær kødet fri af benene inden du skiver det.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------