Saltet skinke som
bruges til svensk juleskinke kan købes hele året. Det er godt og magert kød som
ofte er billigt. En helt klassisk søndagsmiddag
Tid: 1 time, heraf
45 min kogetid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
1 kg saltet skinke
1 liter vand
250 g kålrabi
2-3 gulerødder
100 g rodselleri
1 pastinak
1 mellemstor porre
10-15 sorte
peberkorn
2-3 laurbærblade
4-5 stilke persille
* Fremgangsmåde
1. Skær fedtet af
skinken.
Skyl den under rindende koldt vand. Skær kødet i store tern, 3x3 cm.
2. Bring vandet i
kog i en stor gryde. Læg kødet i. Skum evt.
(Når man lægger kød i kogende vand, lukkes porerne straks -
og derved dannes
der ikke så meget skum.)
3. Rens kålrabi, gulerødder,
selleri og pastinak.
Skær dem i store
tern.
Skyl porren og skær
den i 3 cm tykke skiver.
4. Kom alle grønsager,
peberkorn, laurbærblade og persille i gryden.
Lad retten koge
40-45 min
5. Server retten med
cremefraiche, reven peberrod, evt. sennep og brød.
Tips: I stedet for skinke kan du bruge saltet
flæsk, men så er retten ikke mager.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------