Her får du skovduer i 5 spændende udgaver. Med ærter, med
litchi, med svampe-duxelles, farserede og selvfølgelig marinerede med
hasselnødder.
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 55 min. 2 personer.
# Ingredienser
300 g friskbælgede
ærter
10 perleløg
2 fed hvidløg
2 stilke estragon
2 laurbærblade
1 kvist timian
2 skiver røget bacon
50 g smør
2 skovduer
3 spsk solsikkeolie
1 tsk Fem krydderier
(stjerneanis, szechuan-peber, fennikel, kanel og nellike)
2 tsk melis
et par stilke
bredbladet persille
salt og peber
* Tilberedning
Bælg de friske
ærter.
Pil løg og hvidløg.
Pres hvidløget. Afstilk estragonen.
Bind laurbærblade og
timian sammen med ufarvet bomuldsgarn.
Skær baconen i
småstykker.
Smelt smørret i en
gryde, og brun og steg duerne for lav varme
under låg, 30 min.
Opvarm olien i en
tykbundet gryde, og svits løg, hvidløg, bacon og
krydderurter
forsigtigt heri 5 min.
Tilsæt ærter, fem
krydderier og sukker.
Hæld 2 dl vand ved.
Rør, og lad det
simre under låg, 20 min.
Skyl og tør
persillen.
Servér duerne
ledsaget af ærterne, pyntet med hele persilleblade.
Duer med litchi
Udskift ærterne med
20 friske litchifrugter uden skind og kerner,
Damp dem blot 5 min
uden at tilsætte vand.
Farserede duer
Rør 100 g hakket kalv,
100 g gåsepaté, 2 spsk cognac og
12 delte grønne druer
uden sten.
Smag til med salt og
peber. Fyld duerne hermed.
Svampe duxelles
Svits 2 hakkede
skalotteløg og 400 g blandede svampe
på en pande med 40 g
smør.
Tilsæt salt og peber,
rør til svampene har afgivet deres væde.
Server til duerne.
Marinerede duer med
hasselnødder
Bland 3 dl honning med
2 spsk sesamolie og
150 g grofthakkede
hasselnødder.
Marinér duerne heri
inden tilberedningen.
Se alle de bedste
opskrifter med Duer Kylling Kalvekød Grønt Salat Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------