Skovmøllens gryderet er en nem og velsmagende ret fra 60’erne,
der startes dagen før, med at sætte svesker i blød. Resultatet bliver virkelig
godt
til 4 personer
# Ingredienser
¾ kg stribet flæsk
¾ kg kartofler
65 g smør
125 g svesker
timian
salt og peber
2½ dl vand
(udblødningsvand fra sveskerne)
* Tilberedning
1. Sveskerne sættes
i blød.
2. Kødet skæres i
terninger på størrelse 2x2 cm
3. Kartoflerne
skrælles og skæres i skiver.
4. Kødet brunes.
Kartoffelskiver,
svesker og krydderier tilsættes.
Sveskevand og kulør
hældes ved.
5. Retten koges,
indtil kartoflerne er så møre, at
de har jævnet saucen
- så er kødet også mørt.
Tips:
Selvfølgelig kan
Skovmøllens gryde anrettes på et fad - men
lige så naturligt er
det at sætte gryden ind på bordet.
Det er en hyggelig
serveringstorm -og så letter det opvasken.
INFO: Moesgård Skovmølle eller Skovmøllen er en vandmølle
ved Giber Å syd for Aarhus i gåafstand fra Moesgård Museum. Møllen omtales
første gang i 1570. Møllebygningen i bindingsværk er fra 1785 og 1852, mens det
nuværende stuehus er fra 1824
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.