Har du lyst til en pasta, som er mættende og god? Så lav denne cremede pasta med de ungarske krydderier paprika og kommen.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g båndpasta
1 løg
200 g kogt skinke i tern
1 spsk smør eller margarine
1 dl grønsagsbouillon
2 dl fløde, 13%
2 tsk paprika
1 tsk kommenfrø
salt og peber
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint.
Skær den kogte skinke først i strimler og dernæst i tern.
2. Bring rigeligt med letsaltet vand i kog i en gryde.
Læg pastaen i og lad den koge efter pakkens anvisninger.
3. Opvarm fedtstoffet på en teflonpande.
Tilsæt løget og steg det til det er klart.
Tilsæt skinken og varm den igennem.
4. Tilsæt grønsagsbouillon, fløde, 1 tsk paprika og
kommenfrø.
Smag til med salt og peber og bring det i kog under omrøring.
5. Hæld vandet fra pastaen og lad den dryppe af.
Kom pastaen ned til skinkesaucen og bland godt.
Hæld det op i en varm skål og drys resten af paprikaen over.
Ungarsk pasta:
Pr. portion: Energi: Kcal 496 = kj 2083
Kulhydrat 78 g Protein 19 g Fedt 12 g (22%) Fibre 2 g
• Pasta uden æg mindsker kolesterol-indholdet.
• Vælg paprika efter smag. Der er både milde og stærke
varianter.
Tips:
Variation:
Erstat grønsagsbouillonen med 400 g letscho,
en ungarsk peberfrugtsauce eller vælg en
anden krydret tomatsauce efter egen smag.
Paprika er stødt tørret peberfrugt, som findes
med forskellig styrke. Jo rødere farve pulveret
har, desto mildere er den oftest i smagen.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.